El impuesto de sucesiones desaparece en Cataluña.

L’impost de successions desapareix a Catalunya.

Sí, aquí en Cataluña tenemos fama de agarrados, pero yo me sentía más Jilipollas que otra cosa. Ya que una vez teníamos la desgracia de que un familiar directo ( padres ) nos dejaban. Tras esta desgracia nos pateaban un poco más colándonos un impuesto de sucesiones que nos metían un 30% del valor del valor traspasado. Hacer números si heredas una casa de 200.000€ ( y ahora no se vende ni pan ) Pues a la Ruina.

Tras el cambio Político ( antes unos que teóricamente miran por el pueblo ) desde el 1 de Enero de 2010 los catalanes de clase media y baja no pagaremos este impuesto, el cual se empieza a grabar a partir de los 275 mil €. Que supongo que ayudara a muchas familias a tener un duelo más tranquilo y no sentirse engañado ya que Cataluña era la única comunidad con un gravamen así de raro, alto y a nivel Europeo.

También he leído que afecta a las donaciones. Lo que no tengo claro si afecta de la misma manera.

Igualmente sea lo que sea. Muchas, miles familias están de enhorabuena por este cambio. Ya que muchas empresas cerraban por este impuesto y hacia destruir puestos de trabajo.

Nota de prensa: Gencat

- Advertisement -
lisard
lisard
Apasionado de la tecnología, elaborador del Vermut Montseta y cautivado por el Bitcoin.

Artículos Recomendados

5 COMENTARIOS

  1. Aquest és i ha estat un impost redistributiu, que el govern de Mas vol eliminar per pur populisme i per ser el “Govern simpàtic” -i de dretes-. Si realment els governs miressin pel poble (de baix a dalt, de la classe treballadora a la benestant que viu de rendes), aquest impost no es trauria, perquè genera uns ingressos públics que ara són necessaris per eixugar el deute públic.

    El que passa és que comunitats governades pel PP principalment, van començar ja fa anys a treure aquest impost, deixant-lo gairebé a zero, i això ha generat el que es diu una “competència fiscal” entre territoris. I clar, els catalans no podem ser menys. Per això el Govern Tripartit (no el d’ara, no ens confonem) va reduir aquest impost deixant-lo molt baix.

    Salut!

    • Una pregunta? Estas dient que el tu prefereixes pagar un impost que no ho paga ningú de UE per netejar el deute que generen uns, per pagar les factures de coses que millor no diré per aquí per vergonya. I que el esforç que hagi fet la meva mare i el meu pare el hàgim de pagar els fills per pagar deutes? tu ets ric o no?

  2. 300.000 EUROS VAN PAGAR ELS MEUS PARES,NO HI HA DRET,AIXO SI LA HERENCIA ES DE VORA 3 MILIONS DE EUROS EN PROPIETATS…PERO GUAÑADAS TREBALLANT DURANT MOLTS AYS..NO HI HA DRET PSOE SOU UNS LLADRES…SI TENIM CALERS GUANYATS TREBALLANT NO ENTENC PERQUE ELS TENIM DE REPARTIR………….

  3. Una herencia de 250mil no significa ser de classe alta!!!!!
    haurien de treure-ho al 100%!

    Vivim amb la meva iaia en un pis de 140m2. I aquest molt aprop de Passeig de Gràcia.
    Vivim tots allà perque no hi han diners ni feina per a poder independitzar-nos!!!
    Aquest pis està valorat en més de 250mil!! (de fet q un piset petitet per la costa tb està valorat igual)!

    Com q el piset està valorat en mes de 250mil vol dir q sóm de classe alta???
    ho sento pero continua perjudicant a molta gent de classe mitja i baixa!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Síguenos

733SeguidoresSeguir
200SeguidoresSeguir
455SuscriptoresSuscribirte
- Advertisement -

Últimas noticias